Nu starter byggeriet…

I BørnSulter har vi gennem en periode forsøgt at rejse penge til at finansiere opførelsen af et nyt Mercy Home i en af Nepals fattigste regioner, Sindupalchok. For kort tid siden blev vi så kontaktet af Botanoo.com, gennem Peter Lexander, som tidligere har hjulpet BørnSulter. Virksomheden bag Botanoo.com opererer indenfor frivillige CO2kvoter, som er kvoteværdier der afledes via bæredygtige grønne projekter verden over (læs mere om Botanoo.com nedenstående).

Samtidig med at Botanoo.com bringer en fremragende mulighed for såvel enkelt individer som professionelle virksomheder for at gøre en værdifuld forskel og bidrage med at kompensere for den stigende globale opvarmning, har Botanoo.com udviklet sig til en succesfuld forretning.

Efter en kort samtale, hvor vi overordnet præsenterede Mercy Home projektet, blev det straks besluttet at Botanoo.com ville finansiere hele det nye hjem for de 13 børn. Med stor taknemlighed har vi netop igangsat byggeriet af det nye Mercy Home, som ventes at stå færdigt om 6-8 mdr. Vi glæder os over den generøsitet, vi her har mødt og vil benytte lejligheden til at minde hinanden om glæden ved at hjælpe og gøre en markant positiv forskel i andre menneskers liv.

Om Botanoo.com
Botanoo blev stiftet i 2010 med det formål at kompensere for den stigende globale opvarmning via forskellige tiltag. I Botanoo.com har man den overbevisning, at en effektiv fremgangsmåde for udbredelsen af dette formål er at skabe et stort netværk af ambassadører. Disse ambassadører spreder budskabet samt overbevisningen om, at vi ikke længere kan vente på at alverdens regeringer skal blive enige om at gøre noget og hvordan. Hver enkelt person må her og nu tage ansvar, ved bl.a. at blive CO2 neutral.

En effektiv og samtidig enkel måde at gøre dette på er ved hjælp af de frivillige CO2kvoter ”Voluntary Carbon Credits” – certifikater som dokumenterer og samtidig tydeliggør, at køberen har kompenseret verden for udledningen af x-antal tons CO2. Disse certifikater stammer fra grønne projekter verden over og er baseret på en bæredygtighed, som belaster naturen mindst muligt. Et eksempel kunne være et cementværk, der overgår fra at bruge kul i produktionen til at bruge biomasse, og derved reducerer CO2 forbruget væsentligt. En sådan omlægningen er dyr, men kan finansieres ved salget af Voluntary Carbon Credits.

Botanoo’s store netværk af grønne ambassadører, p.t. i alt 40.000 engagerede deltagere, køber disse Voluntary Carbon Credits for dernæst at sprede budskabet videre i deres egne netværk. Ved købet af disse certifikater fra grønne projekter, har det stadig voksende netværk af ambassadører en seriøs og direkte positiv indflydelse på kompensationen af den globale CO2 udledning.

Foruden netværket af Ambassadører vil Botanoo.com i 2012 lancere verdens mest ambitiøse platform for Voluntary Carbon Credits, hvor enkeltindivider og virksomheder kompenserer CO2 udledning via køb af produkter og services, der indeholder Carbon Credits. Botanoo involverer sig, udover sine investeringer i grøn miljøøkonomi, desuden i projekter, som på forskellig vis direkte hjælper mennesker og dyr i nød verden over.

Botanoo har den opfattelse at projektet Mercy Home, som Børn Sulter har etableret, er værdifuldt og beundringsværdigt. Samtidig falder det fint i tråd med firmaets ”ånd”, om at gøre en positiv forskel i verden. Set i dette lys har Botanoo.com valgt at støtte 100 % op omkring organisationen og finansieringen af Mercy Home.